Lajme

Building Resilience for Local Governments in Albania: Legal and Institutional Challenges

Published on 06/May/21

Uncertainty from natural hazards and disaster risks is high in Albania. Located in the western part of the Balkan, Albania has faced over the years several disaster events and the future, especially in the light of climate change, does not hold any positive news. Multiple hazards are present over th

Pyetje & Përgjigje nga Takimi Orientues 23.07.2020

Published on 06/May/21

Ju falenderojmë për interesin e shfaqur në lidhje me “Thirrjen për Përgatitjen e Projekt Propozimeve nën Thirrjen e Projektit ideAL” dhe për pjesëmarrjen në takimin orientues të zhvilluar dje online, në orën 10:00. Më poshtë po ndajmë materialet e takimit orientues përfshirë Pyetjet dhe Përgjigjet.

5 Projekte Fituese!

Published on 06/May/21

Ju njohim me pesë projektet fituese nga Thirrja e parë për Projekt Propozime nga Projekti ideAL. I urojmë suksese organizatave fituese dhe nismave për të ndikuar në procese të dialogut dhe politikëbërjes në fushat e sigurisë ushqimore, turizmit, decentralizimit, aftësive të reja në sektorin e bizne

Faleminderit për pjesëmarrjen në Forumin Kombëtar!

Published on 06/May/21

Falenderojmë të gjithë aktorët pjesmarrës në Forumin Kombëtar ‘Qeverisje për Ndryshim: Propozime të Shoqërisë Civile’! Shumë shpejt do të ndajmë dokumentin integral me propozimet për programet e partive politike.

Thirrje për Projekt Propozime

Published on 06/May/21

Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit shpall 'Thirrje për Projekt Propozime' në kuadër të projektit' ideAL - Dialog për Zhvillim Politikash Gjithëpërfshirëse në Shqipëri'. Projekti 'ideAL', i cili zbatohet në bashkëpunim me Qendrën Evropiane të Politikave (EPC) dhe financohet nga Bashkimi Ev

The Response of Local Governments during the Covid-19 Emergency in Albania: January 2020 – April 2020

Published on 06/May/21

Following the series of thematic studies we have shared during this period of uncertainties relating to COVID-19, Co-PLAN, the Institute for Habitat Development in cooperation with the Association of Local Autonomy, are pleased to share the study ‘The Response of Local Governments during the Covid-1

Takimi informues për Thirrjen e II-të të Projekt Propozimeve, në kuadër të projektit “Dialog për Zhvillim politikash gjithëpërfshirëse në Shqipëri – ideAL”.

Published on 21/May/21

Ekipi i Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit ka përfunduar ciklin e takimeve informuese për Thirrjen e II-të të Projekt Propozimeve, në kuadër të projektit "Dialog për zhvillim politikash gjithëpërfshirëse në Shqipëri- ideAL".Gjatë tre takimeve individët dhe përfaqësuesit e organizatave u n

Takim me fituesit e thirrjes së dytë të projekt propozimeve të ideAL

Published on 08/Oct/21

Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit zhvilloi takimin prezantues me aplikantët fitues të thirrjes së dytë për projekt propozime, në kuadër të projektit “Dialog për zhvillim politikash gjithëpërfshirëse në Shqipëri- ideAL”. Gjatë këtij takimi, u prezantuan nismat fituese dhe disa nga aspekte

Thirrje për projekt propozime

Published on 24/Nov/21

Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit shpall ‘Thirrje për Projekt Propozime’ në kuadër të projektit‘ ideAL – Dialog për Zhvillim Politikash Gjithëpërfshirëse në Shqipëri’. Projekti ‘ideAL’, i cili zbatohet në bashkëpunim me Qendrën Evropiane të Politikave (EPC) dhe financohet nga Bashkimi E

Tryezë diskutimi me udhërrëfyesit turistik

Published on 29/Apr/22

Në kuadër të projektit "Lobim për përmirësimin e cilësisë së shërbimit turistik të udhërrëfyesit përmes një platforme dialogu dhe advokimi" i zbatuar nga National Association of Tourist Guides of Albania - NATGA me mbështetjen e #ideAL u organizua tryeza e diskutimit për përmirësimin e cilësisë së s

Peticioni për uljen e moshës së pensionit social dorëzohet në Kuvendin e Shqipërisë

Published on 27/May/22

Peticioni i nënshkruar nga 2,000 qytetarë që kërkojnë uljen e moshës së pensionit social u dorëzua ditën e djeshme në Kuvendin e Shqipërisë. Nënshkrimet u mblodhën në disa qytete të vendit si pjesë e iniciativës së ndërmarrë nga Qendra Treja, Lëvizja Rome dhe Egjiptiane dhe qendra për Drejtësi Socia

Java e Evropës 2022/ Panel diskutimi për turizmit e qëndrueshëm në Vlorë me disa nga nismat e mbështetur të ideAL

Published on 17/May/22

Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit së bashku me organizatat e mbështetur nga ideAL morën pjesë në panelin e diskutimit "Turizmi i Qëndrueshëm në Shqipëri: Sfidat dhe Mundësitë", i organizuar në Vlorë si pjesë e aktiviteteve të Javës së Evropës 2022. Paneli u moderuar nga gazetari Blendi S

Hapet thirrje e III-të për projekt propozime!

Published on 18/May/22

Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit shpall“Thirrjen III-të për projekt propozime” në kuadër të projektit #ideAL “Dialog për Zhvillim Politikash Gjithëpërfshirëse në Shqipëri” për të gjitha organizatat e shoqërisë civile dhe individët të cilët duan të ndikojnë në procesin e politikbërjes.Th

Takim informues për thirrjen e III-të të ideAL

Published on 07/Jun/22

Co-PLAN, Instituti për Zhvillimin e Habitatit fillon ciklin e takimeve informuese për thirrjen e III-të për projekt propozime, në kuadër të projektit ”Dialog për zhvillim politikash gjithëpërfshirëse në Shqipëri” #ideAL. Ky cikël ka si qëllim të informojë të gjithë të interesuar mbi mënyrën

Përfaqësuesit e shoqërisë civile dhe ekspertët diskutim për Tranzicionin Energjetik në Shqipëri

Published on 20/Mar/23

Përfaqësues të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, shoqërisë civile dhe ekspertë të angazhuar në çështjen e energjisë u mblodhën në tryezën me temë “Dialogu për Tranzicionin Energjitik të Shqipërisë”, të organizuar nga Instituti i Politikave Mjedisore në bashkëpunim me Co-PLAN, Instituti pë